Gratis verzending  | Levertijd 10 werkdagen  |  Op maat gemaakt   

0
 0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Op maat gemaakt Snelle levering Nu gratis verzending Scherpste prijs
Configureren

Nu gratis verzending
Nederland en België

Maak je eigen wintertuin

Met een PVC verandazeil

Heb je altijd al gedroomd van een eigen wintertuin, een plek waar je het hele jaar door van je tuin kunt genieten, ongeacht het weer?

Met de juiste aanpak en enkele slimme aanpassingen kun je van je overkapping een prachtige wintertuin maken. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door je overkapping dicht te maken met een PVC-zeil.

wintertuin

Wat is een wintertuin?

Een wintertuin is een overdekte ruimte waar je in de wintermaanden van de natuur kunt genieten, beschermd tegen kou, regen en wind. Het is als een serre, maar dan eenvoudiger en flexibeler. Met een wintertuin creëer je een extra leefruimte die naadloos aansluit op je woning en tuin. Het biedt een perfecte plek voor ontspanning, het kweken van planten die gevoelig zijn voor kou, en het genieten van een kop warme chocolademelk terwijl je de sneeuw ziet vallen.

Een wintertuin onder je overkapping creëren met behulp van een PVC-zeil is een geweldige manier om het hele jaar door van je tuin te genieten. Het biedt een comfortabele, beschermde ruimte waar je kunt ontspannen en de schoonheid van de natuur kunt bewonderen, ongeacht het weer. Door zorgvuldig te plannen, het juiste materiaal te kiezen en je wintertuin smaakvol in te richten, kun je een ware oase van rust en comfort creëren. Dus waar wacht je nog op? Maak van je overkapping een betoverende wintertuin en geniet het hele jaar door van de buitenlucht!

Waarom Kiezen Voor Een PVC-Zeil?

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een PVC-zeil om je overkapping dicht te maken, is de flexibiliteit. PVC-zeilen zijn duurzaam, waterdicht, en relatief eenvoudig te installeren en te verwijderen. Dit betekent dat je ze kunt gebruiken wanneer je ze nodig hebt en kunt opbergen wanneer je overkapping weer open wilt hebben. Lees meer

Stap-voor-Stap: Jouw Wintertuin Realiseren

Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe je van je overkapping een wintertuin maakt met behulp van een PVC-zeil.

Stap 1: Voorbereiding en Planning

Voordat je begint met de bouw van je wintertuin, is het belangrijk om een goed plan te hebben. Denk na over de volgende aspecten:

 • Maatvoering: Meet je overkapping nauwkeurig op. Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen hebt voor het PVC-zeil dat je nodig hebt.
 • Materialen: Kies de juiste materialen voor je wintertuin. Behalve het PVC-zeil heb je waarschijnlijk ook bevestigingsmateriaal nodig, zoals zeilringen, touw of elastiek en bevestigingshaken.
 • Vergunningen: Controleer of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een permanent of semi-permanent zeil. Dit kan per gemeente verschillen.

Stap 2: PVC-Zeil Kiezen

Kies een PVC-zeil dat past bij je behoeften. Er zijn verschillende soorten PVC-zeilen beschikbaar, van eenvoudige transparante zeilen tot geïsoleerde varianten. Hier zijn enkele opties:

 • Transparant PVC-Zeil: Dit type zeil laat veel licht door en biedt een goed zicht op je tuin. Het is ideaal voor een wintertuin waarin je veel planten wilt laten overwinteren.
 • Geïsoleerd PVC-Zeil: Dit zeil biedt extra bescherming tegen de kou. Het is dikker en kan helpen om de temperatuur in je wintertuin comfortabel te houden.
 • Gekleurd of Opaque PVC-Zeil: Voor meer privacy kun je kiezen voor een gekleurd of ondoorzichtig zeil. Dit kan ook helpen om de warmte binnen te houden.

Stap 3: Installatie van het Zeil

De installatie van een PVC-zeil kan variëren afhankelijk van het type overkapping dat je hebt. Hier is een algemene gids:

 1. Bevestigingspunten Installeren: Begin met het aanbrengen van bevestigingspunten aan je overkapping. Dit kunnen zeilringen, haken of ogen zijn die stevig vastzitten aan de structuur.
 2. Zeil Bevestigen: Bevestig het PVC-zeil aan de bevestigingspunten. Zorg ervoor dat het zeil strak en goed gespannen is om te voorkomen dat er wind onder komt.
 3. Afsluiten: Zorg ervoor dat de randen van het zeil goed zijn afgesloten om tocht en regen buiten te houden. Je kunt hiervoor gebruikmaken van klittenband of speciale afdichtingsstrips.
 4. Ventilatie: Vergeet niet om ventilatiemogelijkheden te voorzien. Dit voorkomt condensatie en zorgt voor een goede luchtcirculatie.

Stap 4: Inrichting van Je Wintertuin

Nu je overkapping is omgetoverd tot een wintertuin, is het tijd om na te denken over de inrichting. Hier zijn enkele ideeën:

 • Planten: Kies voor winterharde planten of gebruik je wintertuin om gevoelige planten te overwinteren. Potplanten zijn ideaal omdat ze makkelijk te verplaatsen zijn.
 • Meubilair: Kies comfortabel en weerbestendig meubilair. Denk aan een gezellig zithoekje met dekens en kussens.
 • Verwarming: Een terrasverwarmer of elektrische kachel kan ervoor zorgen dat je wintertuin aangenaam warm blijft, zelfs op de koudste dagen.
 • Verlichting: Zorg voor voldoende verlichting, vooral als je van je wintertuin wilt genieten tijdens de donkere wintermaanden. Sfeerverlichting zoals fairy lights of LED-strips kunnen een magische sfeer creëren.
 • Decoratie: Voeg persoonlijke accenten toe met decoratieve items zoals lantaarns, kaarsen, en winterse decoraties.

Tips Voor Een Succesvolle Wintertuin

Hier zijn enkele extra tips om je wintertuin optimaal te benutten:

1. Onderhoud en Zorg

Houd je wintertuin goed onderhouden. Reinig het PVC-zeil regelmatig om te voorkomen dat vuil zich ophoopt. Controleer ook regelmatig de bevestigingen om er zeker van te zijn dat alles stevig en veilig blijft.

2. Gebruik Van Natuurlijke Elementen

Maak gebruik van natuurlijke elementen om een naadloze overgang tussen je tuin en wintertuin te creëren. Denk aan houten meubels, plantenbakken, en natuurlijke stoffen voor kussens en dekens.

3. Energiezuinige Verwarming

Als je een verwarming gebruikt, kies dan voor een energiezuinige optie. Infraroodverwarmers zijn bijvoorbeeld zeer efficiënt en kunnen specifiek gebieden verwarmen zonder veel energie te verbruiken.

4. Multifunctionele Ruimte

Gebruik je wintertuin voor verschillende doeleinden. Het kan dienen als een plek voor ontspanning, maar ook als een werkruimte of speelruimte voor kinderen. Flexibele inrichting en opbergmogelijkheden helpen om de ruimte optimaal te benutten.

5. Seizoensdecoratie

Pas de decoratie van je wintertuin aan op het seizoen. Dit houdt de ruimte fris en interessant. Winterse decoraties kunnen plaatsmaken voor lentebloemen en zomerse accessoires naarmate het weer warmer wordt.

Copyright © Witte Breda